Ühel ilusal, soojal augusti päeval tuleb meile külla Restoran Ö & Ranno Paukson ning korraldab natuke eriskummalise õhtusöögi. Seda ei oskagi ise defineerida aga saan abi Rannolt:
“Ida kohtub läänega. Vanakool kohtub uue kooliga. Defineerime modernset Eesti kööki ja viime selle maailma.”
“Toidutrendid on pidevas muutuses ja uute põnevate reisisihtkohtade valguses on paljude foodie’de pilgud pööratud põhja/ida-Euroopa ning Venemaa suunas. On ka põhjust. Slaavi köök on kogumas populaarsust kogu maailmas. Ka Eesti kaasaegset kööki on huvitaval kombel kõige rohkem kujundanud nõuka-aegne köök. Iga eestlane on sellega mingilgi määral kokku puutunud. Näiteks koolisööklas. Tõupuhas nõuka köök. Neid samu toite pakkuvaid sööklaid on veel tänapäevalgi päris palju. Nii mõnegi eestlase jaoks on see koduseks toiduks, iga päev. Me lihtsalt ei tunnista ega teadvusta seda, sest kõik, mis on seotud nõukogude liidu ajaga on tabu ja sellest lihtsalt ei räägita. Mõistagi. Aga möödunud on 25 aastat ja nõukaaegsest köögist on välja kasvanud täiesti uus vorm. Ega nõuka armid ei kao aga valu ununeb pikkamööda ja me kasvame sellest välja. Me võtsime ette pikki retki, et õppida ja areneda. Võtsime omaks võõraid maitseid ja ande ning segasime neid enda omadega.
See ongi kaasaegne Eesti köök ehk Post Soviet Cuisine.
Pilet õhtusöögile 159.- (sisaldab transporti, tervitusjooki, õhtusööki, majutust, hommikusööki ja hommikusauna)
Kohti ainult 30-le
Kiirustage seltsimehed, kiirustage!